Hollanda'da normalde her yıl sağlık giderlerine bağlı olarak artan kişisel risk miktarı (eigen risico) önümüzdeki yıl zamlanmayacak.

Sosyalist Parti (SP) milletvekili Peter Kwint tarafından meclise sunulan önerge, Demokrasi Formu Partisi (FVD) hariç, diğer tüm partiler tarafından kabul edildi.

Kwint;  geçtiğimiz yıl başlayan ve halen içinde bulunduğumuz pandemi şartları gözününe alındığında, her yıl yapılan kişisel risk miktarındaki artışının önümüzdeki yıl yapılmamasını önermişti.

Kabul edilen önergeye göre, 2022 yılında kişisel risk taban miktarı 385 euro olarak kalacak.

Ancak; oy birliği ile alınan bu kararın geçerli olması için, geçici hükümet veya kurulacak yeni hükümet tarafından onaylanması gerekecek.

"Hasta olan için aptalca para cezası"

Temsilciler Meclisi'nde verilen kararı attığı bir tweetle duyuran Kwint, kişisel risk ödemesinin tamamen ortadan kalkması gerektiğini belirtti.

Kişisel risk miktarını (eigen risico) "Hasta olan için aptalca para cezası" olarak nitelendiren vekil, Meclis çoğunluğunun kendisine destek vermesinden de memnun olduğunu kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU