Geçtiğimiz aylarda Maliye Araştırma ve Takip Servisi FIOD, Savcılık ve Ulusal Suç Soruşturma tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılan 25 milyon eurodan fazla kripto paraya el konuldu.  Kripto para ile suç gelirlerini akladığından şüphelenilen onlarca kişi tutuklandı.

Yapılan açıklamada 2019 yılında 1 milyon euro, geçtiğimiz yıl ise 8 milyon euroluk kripto paraya el konulduğu aktarıldı.

Savcılık, tutuklanan onlarca kişinin hangi iddialarla tutuklandıkları hakkında bir açıklama yapmadı.  Sadece şüphelilerin bir kısmının Hollanda'dan, diğerlerinin ise yurt dışından olduğunu belirtti.

Savcılık açıklamasında suçluların kripto para birimlerini tam olarak ne sıklıkta kullandığının bilinmediği ancak son dönemde kripto para cüzdanı kullanımının arttığı kaydedildi.

Kripto para ile yapılan ödemeler özellikle kriminal işlerin yürütüldüğü sektörlerde kolay ve hızlı bir ödeme aracı olarak görülüyor. Ayrıca  Hollanda finansal piyasalarında kripto para sirkülasyonunun denetiminin yapılamaması, cazip bir seçenek olarak görülüyor. Kripto paraların var olmayan şirketler, dolandırıcılar ve vergi kaçakçıları tarafından da kullanıldığı biliniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU