RTL Nieuws ile Trouw gazetesinin elde ettiği ve henüz yayınlanmamış bir mahkeme kararı, Vergi Dairesi ve Fiili Hasar Komisyonu'nun ödenek yolsuzluğundan mağdur olmuş ailelere karşı, işleri nasıl yokuşa sürdüğünü gözler önüne serdi. Doğu Brabant Bölge Mahkemesi'ne yapılan başvuruda hakim davacı aileye derhal ekstra ödeme yapılmasına karar verdi.

Mayıs ayından bu yana bir türlü cevap vermediler

Mayıs ayında vergi skandalında mağdur olduğu tespit edilen ancak geri ödenmesi gerekilen tazminatın bir bölümünü aldıktan sonra geri kalan kısmı için aylardır bekletilen, artık kirasını ödeyemediği için çocukları ile birlikte sokağa atılma riskiyle karşı karşıya kalan anne, en sonunda hakkını aramak için mahkemeye başvurdu.

Basında yer alan haberde, Vergi Dairesi'nin geri ödemenin ilk taksidini ödediği ancak ödenen bu miktarın ailenin biriken mevcut borçlarına harcandığı belirtildi.

Kadının ilk ödeme sonrası hakkı olan miktarı almak için Fiili Hasar Komisyonu'na açıklama yapması gerekiyordu. Bu açıklamayı da yapan kadın, aylarca komisyonun kapısını aşındırdı ancak kadının yaşadığı sıkıntıları yeterince kanıtlayamadığını söyleyen komisyon, sürekli olarak nihai karar için beklemesi gerektiğini tekrarlayıp durdu..

Vergi Dairesi ise önce ek bir ödeme yapacağını açıkladı, sonra bu kararını değiştirip, komisyonun kararını bekleyeceğini duyurdu.

Bu şekilde belirsizlik içinde yaşayan kadının borçları da giderek çoğaldı.

Mahkeme ekstra ödenmesine karar verdi

Mağdur kadının, uğradığı zarara ilişkin gerekçesini, 'yeterince ikna edici' bulan mahkeme, zararın tazmin edilmesi için ekstra ödeme yapılması gerektiğine hükmetti. Mahkeme ayrıca 'evden atılmanın' ödenek meselesinin 'sonuçsal zararı' kapsamına girdiğini de kaydetti.

Mahkeme kadının üç ay boyunca kira, enerji ve araba masraflarını ödeyebileceği bir miktar almasına ve bu arada alacağı toplam miktarın da belirlenmesi gerektiğine karar verdi.

Gerçek Hasar Komitesi tarafından  RTL ve Trouw'a yapılan açıklamada, bu dosyada yalnızca ek ödemenin uygun olup olmadığına bakıldığı, evden atılma gibi acil durumlarda belediyeler ve vergi dairelerinin müdahale ettiği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU