2020 baharında patlak veren korona pandemisi nedeniyle birçok aile çocuklarını çocuk bakım merkezlerine gönderemedi. Geçen yıl kış aylarında da devam eden bu durumda sadece savunmasız çocuklar ve temel mesleklere sahip ebeveynlerin çocukları, bakım merkezlerine alındı.

Yaklaşık 670 bin aile çocuk bakım merkezlerine ödeme yapmaya devam etti. Hükümet ise bu ailelere destek olmak için belirli miktarlarda maddi yardım yapılacağını açıkladı. 

Açıklanan bu maddi yardım birkaç ay içinde ebeveynlere otomatik olarak aktarılacak. Yapılacak maddi yardımın yaklaşık olarak tüm kişisel katkı payına denk gelmesi gereken bir miktarda olması gerekiyor. Ancak ortaya çıkan bir bilgiye göre hızlı olarak yapılan bu hesaplamada hatalar bulunuyor.

Yapılan bu hesap hatası neticesinde 670 bin ebeynin yüzde 30’una 100 euroya kadar, yüzde 13’üne ise 100 euronun üzerinde bir miktar eksik ödenecek.

Sosyal İşler ve İstihdamdan Sorumlu Devlet Bakanı Dennis Wiersma bu planda yeterli derecede yardım edilmediğini düşündüğü için hükümet planının eleştirel bir gözle tekrar incelendiğini ve bazı ailelere ek destek verilmesine karar verildiğini açıkladı. 

Wiersma, Pazartesi günü Temsilciler Meclisi'ne yazdığı bir açıklama mektubunda, 288 bin 100 ebeveynin yapılan bu yardımda yetersiz destek aldığının belirlendiğini aktararak, ek destek verileceğini duyurdu.

Bu ailelerin çoğunluğuna 100 euroya kadar ve 87 bin aileye ise 100 euronun üzerinde ek ödeme yapılacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU