Telegraaf gazetesinin hükümetin “Satın alma gücü iyileştirilme” planına dayandırarak verdiği haberde, kabinenin önümüzdeki yıl için en düşük temel sağlık sigortası prim miktarını şimdiden 15 euro artırmayı planladığı kaydedildi. 

Bu hesaplamaya göre, bu yıl ortalama 125 euro olan en düşük temel sağlık sigortası prim miktarı önümüzdeki yıl 140 euro olacak. 

Bu zam hükümetin sigorta şirketlerine önerdiği, en düşük fiyat olarak uygulanacak ve “Nominale zorgpremie” olarak adlandırılan taban fiyata uygulanacak. Sigorta şirketleri bu taban fiyat üzerinden önümüzdeki yılın aylık prim miktarlarını ayarlayarak, kasım ayında 2023 yılı için geçerli olan prim miktarlarını açıklayacak. 

Gazeteye açıklama yapan bir kabine sözcüsü haberi doğruladı, ancak bunun dahili bir rakam olduğunu ve miktarın kesin olmadığını vurguladı. 

"Bir artış olması kuvvetle muhtemel, ancak ne kadar olacağı henüz belli değil.” diyen sözcü, “Böyle bir sayının aylar öncesinden açığa çıkması talihsizlik.” şeklinde yorumladı. 

Bu yıl Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı yeni bir hesaplama yapacak ve 2023 yılı en düşük sağlık primi tutarı Bütçe Günü'nde açıklanacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın