Hollanda'nın Lisse kentinde bulunan ve dünyanın en büyük lale bahçesi olma özelliğini taşıyan Keukenhof, bu yıl 20 Mart - 9 Mayıs tarihleri arasında sezon geçirmeyi hedeflemişti. Lisse Belediye Başkanı Lies Spruit, korona kısıtlamaları nedeniyle Keukenhof'un açılışına izin verilmeyeceğini açıkladı. 

Keukenhof, 2021 sezonu için 7 milyon çiçek soğanı dikti

Konu ile ilgili açıklama yapan Keukenhof Müdürü Bart Siemerink, "Hollanda'daki her parkta yürüyebilmeniz anlaşılabilir ama Keukenhof'ta yürüyemezsiniz." diyerek tepkisini dile getirdi. Geçtiğimiz sonhabarda 2021 sezonuna hazırlık için yedi milyon çiçek soğanı dikildiğini belirten Siemerink, parkın nerdeyse açılışa hazır hale geldiğini ifade etti.

Müdür Siemerink: "Keukenhof son derece güvenli"

Keukenhof'un korona önlemleri bakımından son derece güvenli olduğunu belirten Müdür Siemerink, "Geçen yıl korona saldırısı yaşadık ve park açılamadı. Ancak bu yıl korona ve önlemler için tamamen hazırlandık." dedi.  Keukenhof'un açılışına izin çıkmamasının mali sonuçlarının çok büyük olacağını ifade eden Siemerink, korona önlemlerinin daha esnek hale geldiği takdirde hızlı bir şekilde açılabilmeyi ümit ettiklerini açıkladı.

Keukenhof'u bu yıl sadece yürüyüş parkı olarak açacaklarını belirten Siemerink, "Örneğin, tüm binalar kapalı kalacak, biletler yalnızca zaman dilimi başına satılacak. Ziyaretçilerin parka herhangi bir fiziksel temas olmadan girebilmesi için yeni giriş kapıları yerleştirildi." şeklinde konuştu.

Lisse Belediye Başkanı Spruit: "Hukuk kurallarına göre korona önlemleri açılışa izin vermiyor"

Lisse Belediye Başkanı Lies Spruit, "Bu herkes için büyük bir aksilik. İyi hazırlandıklarını gördüm. Ne yazık ki, ulusal hukuk kuralları gereği korona salgınının bu aşamasında açılışına izin veremiyoruz." açıklamasını yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU