Hollanda Parlamentosu geçtiğimiz hafta 2021 bütçe görüşmelerinde Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanlığı'nın bütçesini görüştü. Görüşme esnasında çeşitli siyasi partiler tarafından Uygur Türklerinin Çin çalışma kamplarında zorla çalıştırıldığı ve Hollanda hükümetinin bu konuda insiyatif alması talep edildi.

Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Sigrid Kaag tasarıları frenliyor

Parlamentoda çeşitli siyasi partiler tarafından sunulan tasarılarda şirketlerin zorla çalıştırılma konusunda şeffaf olmaları ve kamuoyu ile bilgi paylaşması isteniyor. Bir başka tasarıda ise Parlamento, Bakanın Hollandalı şirketlerin bu konuda uyarılmasını ve özellikle tekstil şirketlerinin Sincar bölgesinden ayrılması konusunda yönlendirilmesi talep ediliyor.

Her iki tasarıya olumsuz tavsiye veren Hükümet ortağı Demokratlar 66 partisi (D66) Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş Birliği Bakanı Sigrid Kaag Çin’in Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı kamplarda üretilen ürünlerin yasaklanması için yeterince çaba göstermemesi ve kararlı politik duruşu frenlediği şeklinde yorumlandı.

Uygur Türklerinin saçları zorla satılıyor

Geçtiğimiz yaz Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında insanlık suçu işleyen Çin hükümetine bağlı çalışan bir şirket, Müslüman kadınların saçlarından yapılan 13 ton 'takma saç' ürünü ABD'ye ihraç ettiği ortaya çıkmıştı.

13 ton peruk ve saç ürünlerinin toplama kamplarına getirilen kadınların saçlarının zorla kesilerek elde edildiği tahmin ediliyor.

ABD bir gemi dolusu saçın limana yanaşmasını engellemiş ve çeşitli şirket yöneticilerine kişisel ambargo uygulaması adımını atmiştı.

ActionAid isimli derneğinin sözcüsü Kelly Groen Volkskrant gazetesine yaptığı açıklamada: ‘Hollanda sorumluluklarından kaçıyor. Fransa, Almanya ve İsviçre gibi ülkeler bu konu ile ilgili yasal düzenleme yapıyor’ Bakan Kaag’ın müdahale etmekte niyetsiz olduğunu ifade etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU