Hollanda'da koronavirüs salgının başladığı 27 Şubat 2020 tarihinden bu yana, yoğun bakım ünitesine kaldırılan hasta sayısının 10 bin olduğu açıklanırken, hastaların büyük bölümünün erkek ve fazla kilolu hastalardan oluştuğu belirtildi.

Yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına hasta sayısı 10 bini geçti

Hollanda'da koronavirüs salgınının başlamasından bu yana bir yıldan fazla zaman geçerken, yoğun bakım ünitesine kaldırılan hasta sayısının bugün 10 bini geçtiği açıklandı. 

Amsterdam UMC (Üniversite tıp merkezi)'ne bağlı NICE Vakfı tarafından açıklanan verilere göre, yoğun bakım merkezlerindeki ortalama ölüm oranının yüzde 30 olduğu belirtildi. Hastaneler üzerindeki baskının tekrar arttığını belirten NICE Vakfı, bugüne kadar yoğun bakım ünitelerine kaldırılan 10 bin hastadan 2 bin 725'inin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Hollanda'da geçtiğimiz hafta yoğun bakım yataklarının sayısının 1350'den 1450'ye çıkarılmasına karar verilirken, NICE Vakfı Başkanı Dave Dongelmans, "Bu salgın sırasında yoğun bakım yataklarının az olduğu acı verici bir şekilde ortaya çıktı."  dedi. 

Hollanda'da ortalama bir yılda 75 bin ila 80 bin arasında hastanın yoğun bakımı kullandığı ifade edilirken, ortalama yatış süresinin 2.5 gün olduğu belirtildi. Korona hastalarında ise ortalama yatış süresi başlangıçta ortalama 21 gün iken, şu an 16.6 güne düştüğü ifade edildi. 

Yoğun bakımda kalan Kovid-19 hastalarının yaş ortalaması 63 

NICE Vakfı'nın açıklamış olduğu verilere göre yoğun bakım ünitelerindeki ilk 10 bin Kovid-19 hastasının ortalama yaşının 63 olduğu bildirildi. Hastaların yaklaşık üçte biri 60 yaşın altındakiler oluştururken,  50 yaşın altındaki hastaların ise yüzde 10'dan biraz daha fazla olduğu belirtildi.

Başkan Dongelmans: "Hayatta kalma şansı yaşla birlikte keskin bir şekilde azalmaktadır. 65 ile 70 yaş arasındaki hastaların yüzde 60'ı hayatta kalırken, 80 ila 85 yaş arasındaki grupta sadece yüzde 40'ı hayatta kalıyor."  dedi. 

Yoğun bakımda kalan Kovid-19 hastalarının çoğunu erkekler oluşturuyor

Hollanda'da yoğun bakım merkezlerinde tedavi altına alınan her 10 Kovid-19 hastasından 7'sinden biraz fazlası, tam olarak neden olduğu bilinmemekle birlikte erkek olduğu açıklandı. 

Ayrıca, her 5 Kovid-19 hastasının neredeyse 4'ünün fazla kilolu olduğu belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU