Hollanda Başbakanı Mark Rutte, korona önlemleriyle ilgili düzenlenen basın toplantısında "Şimdi biraz daha risk almaya hazır olduğumuz bir döneme giriyoruz." açıklamasını yaptı. Sokağa çıkma yasağının şu an için 15 Mart'a kadar devam edeceğini belirten Başbakan Rutte, "Günlük vaka sayılarındaki artış üçüncü dalga tehlikesine hala yakın olduğumuzu gösteriyor." dedi. 

Berberler, kuaförler, sürücü kursları 3 Mart'tan itibaren açılıyor

Hollanda'da 3 Mart Çarşamba gününden itibaren berber, kuaför, güzellik ve bakım merkezleri, , sürücü kursları gibi temaslı mesleklerin yeniden açılması kararlaştırıldı. İşletmeler sadece randevu sistemi ile müşteri kabulü yapacaklar. Olası sağlık şikayetleri olan müşteriler içeriye alınmayacaklar.

Mağazalar ve işyerlerinden randevu ile alışveriş yapılabilecek

Mağazalar ve işletmeler, randevu ile müşteri almak şartı ile 3 Mart'tan itibaren yeniden açılıyor. Daha önce telefon veya internet üzerinden verilen siparişleri içeri girmeden kapıda teslim alan müşteriler, en az dört saat önceden kayıt yaptırmak şartı ile mağazalardan alışveriş yapabilecek. Kat başına iki müşteri alacak olan mağazalar, müşteriler arasındaki teması önlemek için her on dakikada diğer müşteriyi alacaklar. 

Orta öğretim yeniden açılıyor

Orta öğretim ve meslek okulları 1 Mart Pazartesi gününden itibaren kısmen yeniden açılıyor. Öğrenciler haftada en az bir gün yüzyüze eğitim alacaklar. Sınav yılında uygulamalı dersler alan öğrenci ve öğretmenler 3 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar. Yüksek öğretim, yüksek mesleki eğitim ve üniversiteler uzaktan eğitime devam edecekler.

Kafe, restoran, sinema gibi işletmeler 15 Mart'a kadar kapalı kalmaya devam edecek

Korona önlemleri kapsamında daha önce kapatılan kafe, restoran, bar, sinema, tiyatro, müzik, konser ve  spor salonları gibi diğer tüm alanlardaki kısıtlamalar 15 Mart'a kadar tekrar uzatıldı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU