Hollanda'da geçtiğimiz ocak ayında koronavirüs önlemleri kapsamında yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağına yönelik protestolar bazı kentlerde yağma olaylarına dönüşmüştü.  

Eindhoven şehir merkezinde 24 Ocak'ta yaşanan olaylarda, tren istasyonu civarındaki dükkanları ve mağazaları yağmalayan protestocular, araba ve bisikletleri ateşe vermişlerdi.

Mahkeme çocuğa ve aileye ayrı ceza verdi

Eindhoven Merkez İstasyonu'nun camlarını kırdığı ve istasyon içerisinde yer alan bir süpermarketin yağmalanmasına karıştığı tespit edilen 13 yaşındaki çocuğun dün görülen mahkemesinde hakim nihai kararını verdi. 

Hakim, 13 yaşındaki çocuğa işlediği suçlardan dolayı 35 saatlik öğretim cezası ve 60 saatlik şartlı toplum hizmeti verirken, karıştığı yağma olaylarında verdiği zararın karşılığı olarak ailesinin 18 bin Euro ödemesine karar verdi. 

Eindhoven'da 24 Ocak'ta yaşanan yağma olaylarında protestocuların yaklaşık olarak 670 bin Euro zarara yol açtığı açıklanmıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU