Hollanda'da cumartesi gece başlayan şiddetli kar ve dondurucu soğuklar ülkenin büyük bölümünde hayatı felç etti. Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), bugün akşam saat 18:00'e kadar bazı bölgelerde turuncu alarmın devam ettiğini açıkladı.

İlkokullar ve kreşler bir çok şehirde tatil edildi

Hollanda'da korona önlemleri kapsamında 17 Aralık'tan bu yana kapalı olan ilkokullar ve kreşlerin 8 Şubat'ta açılması kararlaştırılmıştı. Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin okula ulaşmalarında sorun yaşanabileceğinden dolayı okullar tatil edildi. Genel bir tatil kararı olmadığı için, her okulun kendi inisiyatifini kullandığı belirtildi.

Test ve aşı merkezleri kapalı

Hollanda'da yağan karın hayatı olumsuz etkilemesinin ardından, Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD)'nin test ve aşı merkezleri bugün bir çok şehirde kapalı kalmaya devam edeceği açıklandı. İptal edilen randevular ile ilgili bilgi verileceği belirtildi. 

Tren seferleri ve uçuşlarda aksamalar yaşanıyor

Hollanda'nın Schiphol Havalimanı'ndaki bazı uçak seferleri iptal edilirken, bazıları ise ertelendi. Rotterdam-Lahey Havalimanı'nda ise uçuşlar bir süreliğine durduruldu. Tren seferlerinin bir kısmı iptal edildi, bazılarında ertelemeler olabileceği yönünde uyarılar yapıldı.

Hollanda Karayolları Danışma ve Ulaşım Yardım Kurumu (ANWB, özellikle yola çıkacak olanları don ve buzlanma olaylarına karşı uyardı. Akşam saatlerinde karayolu ulaşımındaki sıkışıklığın daha da artabileceğini bildiren ANWB, karlı havalarda sürücülerin normal seyirlerinden daha yavaş gitmesi ve takip mesafesinin de uzun tutulması gerektiğini belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU