Hollanda Vergi Dairesi (Belastingdienst), çocuk bakımı ödeneği olayında göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak, birçok ebeveyni haksız yere dolandırıcılıkla suçlayarak zarara uğratması ile ilgili kurulan meclis komisyonu raporunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Soruşturma sonunda Başbakan Mark Rutte, dönemin Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Bakanı Lodewijk Asscher, Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Ekonomi Bakanı Eric Wiebes ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Bakanı Loes Mulder suçlu bulunmuşlardı. Araştırma komisyonunun "eşi görülmemiş bir adaletsizlik" ve hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir durum olarak nitelendirdiği olayın ardından bazı üst düzey yöneticilerin görevlerine de son verilmişti.

İstifa yerine tazminat geldi

Soruşturma sonunda suçlu ve ihmalkarlığı bulunan hükümet üyelerinin istifası günlerdir beklenirken, istifa yerine tazminat haberi geldi.

Dün toplanan kabine üyeleri, ailelerin mağduriyetinin en kısa zamanda telafi edileceğini duyurdu. Mağdur ailelere tazminat olarak 30 bin Euro ödenmesi kararlaştırılırken, önümüzdeki dört ay içerisinde tazminatı alabilecekleri belirtildi. 

Maliye Bakanı Alexandra Van Huffelen, 30 bin Euro'dan daha fazla zarara uğrayan ailelerin ise hak ettikleri parayı muhakkak alacaklarını açıkladı. Tazminat miktarının hali hazırda tazmin edilmiş olan ebeveynlere şimdiye kadar ödenen ortalamaya dayanarak belirlediklerini belirten Bakan Van Huffelen, "Şimdi gerçekten bir adım atmamız ve daha hızlı telafi etmeye başlamamız önemli." açıklamasını yaptı. 

Kabinenin aldığı karardan memnun olduğunu dile getiren Bakan Van Huffelen, olaylardan etkilenen çocuklara jest yapmak istediklerini ve iyi bir gelecek için nasıl destek olabileceklerini araştırdıklarını sözlerine ekledi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU