Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM)'ne yapılan pozitif vaka bildirimlerine göre geçtiğimiz hafta, bir önceki haftaya göre yüzde 50 artış oldu. RIVM toplamda 39 bin vaka bildirimi olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta GGD'de test yaptıranların sayısının 224 bin olduğunu açıklayan RIVM, bu kişilerden yüzde 15,3'ünün test sonucunun pozitif olduğunu belirtti.

Diğer taraftan I&O Research tarafından yapılan bir araştırmada ortaya çıkan, özellikle aşılanmamış kişilerin hasta olduklarında bile kendilerini test ettirmedikleri bilgisi,  aslında Hollanda'da pozitif vakaların belirtilen rakamlardan daha fazla olabileceğini gösterdi.

Hastaneye yatışlarda da artış var

Şuanda Hollanda genelinde hastanelerde 192'si yoğun bakımda olmak üzere 849 covid hastası bulunuyor. Bu sayı bir önceki haftaya göre yoğun bakımda yüzde 38 diğer bölümlerde ise yüzde 26'lık bir artış olduğunu gösteriyor.

"R" sayısı olarak bilinen bulaş rakamlarına bakıldığında ise 11 Ekim'de R sayısının 1.19 olduğu görülüyor. Başka bir değişle ortalama 100 kişi, 119 kişiye korona bulaştırma riski taşıyor. Uzmanlara göre 100'ün üzerinde bir 'R' sayısı, salgının gücünün arttığını gösteriyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU