Hollanda'da daha önce tedbirlerin 21 Nisan'da gevşetilmesini gündeme alan geçiçi hükümet, teraslar ile mağazaların açılması ve sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını bir hafta erteleyerek 28 Nisan'a aldığı belirtildi.

Hollanda'da geçtiğimiz hafta, günlük vaka sayılarına bağlı olarak 21 Nisan'dan itibaren teras ve mağazaları açmak isteyen ve sokağa çıkma yasağını da 22 Nisan'dan itibaren kaldırmayı planlayan geçiçi hükümetin bu planı bir hafta erteleyerek şimdilik 28 Nisan'a aldığı açıklandı. 

Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiyeleri, bugün Lahey'deki Başbakanlık Ofisi Casthuis'de ilgili bakanlarla değerlendiren geçiçi hükümet, günlük vaka sayısındaki düşüşün henüz gerçekleşmediği için normalleşme sürecinin hala çok erken olduğu belirtildi.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, 13 Nisan'da yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacaklar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU