Hollanda'da koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni ek tedbirleri dün basın toplantısında açıklayan Başbakan Mark Rutte, sokağa çıkma yasağının Temsilciler Meclisi'nde karara bağlandıktan sonra uygulanacağını belirtmişti. 

Hükümet sokağa çıkma yasağının başlama saatini 20:30 olarak önerirken, bir çok milletvekili yasağın geç saatlere ertelenmesi gerektiğini savunuyor. Başbakan Mark Rutte bu durumun en geç saat 21:00'e kadar mümkün olduğunu söylerken, "Etkili bir şekilde sokağa çıkma yasağı getirmek istiyorsanız, saat 20:00 ile 21:00 arasında yasağı başlatmalıyız." açıklamasını  yaptı.

Başbakan Rutte meclis oturumunda yaptığı konuşmada, birçok enfeksiyonun evde meydana geldiğini ve sokağa çıkma yasağının bu sayıyı azaltmasını beklediklerini dile getirdi. Sokağa çıkma yasağının şimdilik plan dahilinde iki hafta uygulanacağı ve daha sonra kaldırılacağını ifade eden Başbakan, yoğun bakım ünitelerinin yeniden aşırı yüklenmeye maruz kalmaması için bu adımı atmaya mecbur olduklarını açıkladı. 

Meclis oturumunda sokağa çıkma yasağının getirilmesine şiddetle karşı çıkan PVV (Özgürlükler Partisi) lideri Geert Wilders, İngiltere'den uçuşların çok daha önce yasaklanması gerektiğini söyledi. Wilders, sokağa çıkma yasağı yerine başka alternatiflerin kullanılması gerektiğini belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU