Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, tecavüz ve taciz ile ilgili ağırlaştırılmış yasa tasarısını bugün Temsilciler Meclisi'nde gündeme getireceğini açıkladı. 

Tecavüz cezalarının kapsamının geçtiğimiz yıl kabul edilen yasa tasarısında genişletildiğini ifade eden Bakan Grapperhaus, artık sokakta veya sosyal medyadan yapılan cinsel tacizin de ceza kapsamına alınacağını belirtti. 

Hollanda'da geçtiğimiz yıl yapılan düzenlemeyle birlikte istem dışı yapılan tüm cinsel ilişki tecavüz yasası kapsamına alınırken, verilecek ceza oranları ise tam olarak belirtilmemişti.

Yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte istem dışı zorla cinsel ilişki kuranların 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası almalarının önü açılıyor. Sokakta veya sosyal medyadan yapılan cinsel tacizde ceza kapsamına alınmaya hazırlanırken, taciz suçu işleyenlerin 3 aya kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU