Hükümet tarafından alınan kararla, 1 Temmuz tarihinden itibaren tatile gidecek vatandaşlara ücretsiz PCR testi uygulanacak. Bu test için randevu almak isteyen vatandaşlar,
Sağlık Hizmeti Kurumu'na (GGD) başvurmak zorunda.

GGD tarafından bugün yapılan açıklamada ise ücretsiz test randevusu yaptırmak için arayanların sayısının aşırı olduğu ve telefon hattının kitlendiği duyuruldu. GGD bu mağduriyeti gidermek için işlemlerin devam ettiğini ve gün içerisinde online randevu sisteminin de devreye girmedinin planlandığını açıkladı.

Altyapı ve Su Yönetimi Bakanlığı sözcüsü, aşırı yoğunluğu doğrularken, nedeni olarak testenvoorjereis.nl web sitesinin henüz devreye girmeyişini gösterdi.

Sözcü, "Planımızda online randevu sistemi bu sabah devreye girecekti.
Ancak böyle bir sistemi kurmanın zor olacağını da biliyorduk. Öğlenden sonra online sistemin çalışacağını tahmin ediyoruz." dedi. Sözcü ayrıca Ağustos ayında tatile gideceklerin randevu almak için bu günden arayarak yoğunluğu arttırmamalarına vurgu yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU