Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 15 Aralık'tan bu yana kapalı olan spor salonları, , yoga stüdyoları ve yüzme havuzları gibi işletmelerin yeniden açılması için düzenlenen imza kampanyasında 43 binden fazla imza toplandığı açıklandı. 

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde vatandaşların isteklerinin görüşülebilmesi için en az 40 bin imza gerekirken, imza kampanyasını başlatan spor işletmeleri birliği NL Actief bugüne kadar 43 binden fazla imza topladı. 

Hollanda spor işletmeleri federasyonu NOC-NSF, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Hollandalıların üçte birinden fazlasının korona krizinden bu yana daha az spor yaptığını belirtmişti. İnsanların sağlığı ve vücut direnci üzerinde spor yapmanın büyük bir etkisi olduğunu ifade eden NOC-NSF, bu yüzden spor salonları ve yüzme havuzu gibi işletmelerin biran önce açılmasını talep etmişlerdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU