Hollanda'da her yıl 1 Temmuz tarihinde sosyal konutlara (sociale sector) yapılan kira artışının, koronavirüsün getirdiği ekonomik krizden dolayı bu yıl yapılmayacağı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Yeşil Sol (GroenLinks), İşçi Partisi (PvdA) ve Sosyalist Parti (SP) tarafından verilen önergenin görüşülmesinin ardından, kirası 752 Euro'ya kadar olan sosyal konutlara 1 Temmuz 2021 yılında yapılması planlanan kira artışının iptal edilerek, bu yıl yapılmamasının kararlaştırıldığı belirtildi. 

Hollanda'da bulunan konutların yüzde 42'si kiralık evlerden oluşurken, kiralık evlerin yüzde 70'i ise ev bürolarının kiralama sistemi içerisinde bulunuyor.

2021 yılı için daha önce yüzde 2,4 kira artışı belirlenmişti

Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, daha önce yapmış olduğu açıklamalarda özel ve sosyal konut kira fiyatlarının 2021 Temmuz ayı itibariyle en fazla yüzde 2.4 oranında artırılabileceğini açıklamıştı.  Bakan Ollongren, sosyal konutlarda yaşayan ve yıllık gelirleri brüt 44.655 Euro'yu aşanlar için ise en fazla yüzde 5.4 kira artışı yapılabileceğini belirtmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU