RIVM, ülke genelinde son 24 saatte bin 596 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Bugün açıklanan vaka sayısının ise dünden 549 daha az olduğu belirtilirken, 16 Eylül'den bu yana en düşük vaka sayısı olduğu açıklandı. 

Hastanelerde tedavi gören korona hastası binin altına düştü

Hollanda'da vaka sayılarında yaşanan azalmanın ardından, hastanelerdeki doluluk oranının da düşmeye devam ettiği açıklandı. 

Dün ülke genelinde hastanelerde tedavi gören bin 9 korona hastasının, bugün açıklanan son verilere göre 998 olduğu açıklandı. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının ise 344 olduğu belirtildi. 

Aşı sayısı 10 milyonu geçti

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  9 can kaybının ardından, son 24 saatte 3 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 17 bin 678'e yükseldi. Koronavirüs vaka sayısının toplamının ise 1 milyon 663 bin 50 olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Ayrıca RIVM, 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama sürecinde, dün itibariyle yapılan toplam aşı sayısının 10 milyon 444 bin 475 olduğunu açıkladı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU