Hollanda'da geçtiğimiz cumartesi akşamı başlayan yoğun kar yağışı sonucu, ülke beyaza bürünürken, en son kar fırtınası 2010 yılının Ocak ayında yaşanmıştı. Haftasonu yağan karın ardından ülkenin bazı kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, ülkede bu hafta son 8 yılın en soğuk ve dondurucu günlerinin yaşanacağı açıklandı.

Hollanda merkezli hava tahmin sitesi Weerplaza'dan Raymond Klaassen, "Hafta boyunca çok şiddetli donla mücadele etmek zorunda kalacağız. Bu, -10 ile -20 derece arasında ve hatta daha düşük sıcaklıklar anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Hollanda'da dondurucu soğuklara güneşin bazı günlerde eşlik edeceğini belirten Raymond Klaassen, "Haftanın ikinci yarısında güneşli dönemlerle çok güzel birkaç kış günü geçireceğiz. Ancak sıcaklıklar donma noktasının altında. Öğleden sonra -2 veya -3 civarında olacak." dedi. Klassen, "Tüm hafta boyunca ülkede buzlu günler olacak gibi görünüyor. Gün içinde sıcaklığın sıfırın üzerine çıkacağını sanmıyorum. Geceleri şiddetli ve çok şiddetli donlarla başa çıkmak zorunda kalacağız." açıklamsını yaptı. 

Hollanda'da şimdiye kadar kaydedilen en düşük sıcaklık, 27 Ocak 1942'de Winterswijk kasabasında -27.4 derece olarak ölçüldü. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU