Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada bugün 112 kişinin daha hastanede tedavi altına alındığı Toplamda 1410 kişinin hastanede tedavi edildiği, 277 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi. 

Ülkede dün açıklanan 13 ölümün ardından bugün 34 kişinin korona nedeniyle hayatını kaybettiğinin kayıtları geçtiği bildirildi. Toplam ölü sayısının ise 6 bin 631’e yükseldiği aktarıldı.

Amsterdam 737 yeni vaka ile ilk sırayı korurken, onu 426 ile Rotterdam ve 352 ile Den Haag takip etti.

GGD'nin RIVM'e sayıları bildirmekle gecikmesi sebebiyle günlük vaka sayılarının tam olarak sahadaki gerçeği yansıtmadığı uyarısı ile verileri aktarmaya devam ediyoruz.

Hollanda'da bu akşam koronavirüse karşı alınacak yeni tedbirlerin bazıları

Hollanda’da, bu akşam saat 19.00’da başbakan Rutte ve sağlık bakanı De Jonge yeni alınacak tedbirleri açıklayacak. Akşam açıklanacak bazı tedbirler basında yer aldı.

Basında çıkan haberlere göre, Kafe ve lokantaların iki haftalığına tamamen kapatılacağı mesafe kuralının uygulanmasının mümkün olmadığı tüm amatör spor müsabaka ve faaliyetlerinin geçici olarak durdurulacağı düşünülüyor.

Düşünülen diğer kısıtlamalar ise akşam saat 20:00’dan itibaren alkol satışına yasak geliyor. 

Evlerde misafir ağırlama kuralı da değişiyor ve günlük 3 kişi ile sınırlandırılıyor. 

Toplu taşımaya ise gerekli sebep olmadıkça kullanma yasağı geliyor. İş, okul veya hastalık gibi zorunlu haller dışında toplu taşıma kullanılmasına izin verilmeyeceği konuşuluyor.

Dün akşam yapılan toplantıda alınan kararların bu akşam saat 19:00’da yapılacak basın açıklaması ile kesinleşmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU