Hollanda'da polis, dün akşam sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 600'den fazla kişiye para cezası kesti. 

Hollanda'da dün akşam saat 21:00'de başlayan sokağa çıkma yasağı sabah 04:30'a kadar devam etti. Hollanda polisi, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 600'den fazla kişiye para cezası uygularken, 25 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Hollanda'da dün sokağa çıkma yasağı süresince kontrol edilen kişilerin yüzde 80'inin yanlarında form (verklaring avondklok) bulundurduğunu belirten polis sözcüsü, yasağa uymayan 3 bin 600'den fazla kişiye ise para cezası uyguladıkları bilgisini paylaştı. 

Polis sözcüsü, normal bir cumartesi akşamına göre polisin yüzde 20 daha az şikayet aldığını belirtirken, en büyük olayların Urk ve Stein'de yaşandığını açıkladı. 

Daha önce açıklanan kurallara göre, 9 Şubat'a kadar devam edecek olan 21:30 - 04:30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağına uymayanlara 95 Euro para cezası uygulanıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU