Hollanda'da yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sağlık sigorta primlerine yapılacak olan zamlar netlik kazanmaya başladı. 

Hollanda'da özel sağlık sigorta şirketleri, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte yapacakları 2021 yılı zamlarını teker teker açıklamaya başlarken, primlerin yıllık bazda 36 ile 104 Euro aralığında zamlandığı gözlendi.

Sigorta şirketleri primlerin yükselmesine gerekçe olarak, Hollanda'da sürekli artan sağlık giderleri ve sağlık hizmetlerinin bedellerinin yükselmesini gösteriyorlar. 

Hollanda en büyük sağlık sigortası şirketi olan ve 5 milyonun üzerinde müşterisi bulunan Zilveren Kruis, aylık standart sigorta primini 128,45 Euro'ya çıkartırken, 4 milyon müşterisi bulunan VGZ ise 124,45 Euro olacağını duyurdu. 

Menzis aylık standart sigorta primine 7 Euro zam yaparak, aylık 130 Euro ücret uygulayacağını  açıkladı. CZ şirketi ise 129,60 Euro'ya ve DSW ise 124,5 Euro'ya yükselteceklerini duyurdular. 

Zorunlu sigorta katkı payı (Eigen risico) ise 385 Euro olarak uygulanmaya devam edecek.

Hollanda'da her yıl 1 milyondan fazla kişi sigorta şirketlerini değiştirirken, yılbaşına kadar cezasız olarak sigorta şirketlerini değiştirme haklarına sahipler.

Kişilerin aracı pozisyonundaki sigorta yapan kurumlar yerine, sigorta şirketlerinin kendilerinden sigorta yaptırmasının ekonomik ve güvenilir olduğu daha önce ortaya çıkmıştı.

Sizin sigorta şirketiniz ne kadar zam yaptı, öğrenmek için tıklayın

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU