Koronavirüs ile ilgili sorun yaşayan yaklaşık 2.500 okuldan durum değerlendirmesi istenirken, geri dönüş yapan 529 okuldan derlenen bilgilere göre virüsün etkilerinin giderek arttığı bilgisi paylaşıldı. 

Durum değerlendirmesi yapan okul idarecileri, her hafta bir kaç öğretmenin test sonucunu beklediklerini ya da pozitif sonuç nedeniyle evinde karantinada kalmak zorunda olduklarını belirtti. Bu sayede sınıflara verecek öğretmen bulmakta zorluk çekildiğini bildiren idareciler, öğretmen açıkları olduğunu ve evde kalan öğretmenlerin yerine birini bulamadıklarını açıkladılar. 

Araştırma bazı okullarda stajyer ya da yardımcı öğretmenlerin sınıfın mesuliyetini aldığı, bazı okullarda ise müdürlerin ders vermek zorunda kaldığını gösteriyor. Okullar, mesaj aracılığıyla düzenli olarak aileleri bilgilendirdiklerini belirtirken, öğretmen açığı yüzünden boş geçen dersler yüzünden ise bazı ebeveynlerin sorunlar çıkardığını bildirdi. 

Okulların çoğu bugün başlayan yeni eğitim döneminde, artan salgın nedeniyle daha büyük sorunlarla karşılaşmayı bekliyor. İdareciler, hızlı testlerde öğretmenlere öncelik tanınmasının test sonucunu beklemek zorunda olduğu için evde kalan öğretmenlerin hızla göreve dönmesinin sağlayacağını umuyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU