Hollanda'da giderek etkisini arttıran ikinci dalga nedeniyle, geçtiğimiz günlerde ek önlemler alınarak geçici olarak kapatılması kararlaştırılan kafe, bar, restoran vb. işletmeler için ek yardım yapılacağı açıklandı. Bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin 500 euro ek yardım yapılacağı belirtilirken, Pazartesi günü üçüncü yardım paketinin detaylarının kesinlik kazanacağı bildirildi.

Lahey raporunda yer alan bilgilere göre işletmeler, ciro kaybının yüzde 2,75'ine denk gelen 2 bin 500 euro ek yardımın yanı sıra, ciro kaybı en az yüzde 30 olmak şartıyla işçi maaşı yardımı almaya devam edecekler. İşçi maaşı yardımının süresinin uzatılması beklenirken, bu uygulamadan geçici süreyle kapatılan cafe, bar, kahvehane, restaurant, yemekhane vb. işletmelerin faydalanacağı bildirildi. 

Hollanda'da hükümet, 1 Ekimden beri yürürlükte olan en son yardım paketinin, zaten gerekli olan desteği karşılayabildiğini düşünürken, bir defaya mahsus olan ek yardımın ise  işletmeleri daha çok rahatlatacağını bekliyor.  Detayların bu hafta sonu üzerinde çalışılarak, düzenlemelerin Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU