Yaşlı bakım organizasyonu ActiZ, durumun artık idare edilemez hale geldiğini açıklayarak, tüm Hollandalılara yardım çağrısında bulundu.

Emekli sağlık personeli ya da herhangi bir sebeple sağlık sektöründen ayrılan çalışanlara çağrıda bulunan ActiZ, yaşlı bakım hizmetlerinden anlamayan veya hiç tecrübesi olmayan kişilere de çağrılarına destek vermesini istedi. Kurum ayrıca tecrübesi olmayan kişilerin, bir haftalık hızlı bir kursla yeterli derecede yardımcı olabilecek hale gelebileceklerini belirtti.

Kurum yetkilileri bunun yanı sıra, herkese çevresindeki yaşlılara ve risk grubundaki insanlara yardımcı olma çağrısı da yaptı. ActiZ, yaşlılar ve risk grubundaki insanların çevrelerinden yeterli yardımla hayatlarını devam ettirebildikleri takdirde, profesyonel yardıma daha az ihtiyaç duyabileceklerini ve bu sayede kurumların da yükünün azalacağını açıkladı.

Hollanda'da koronavirüs salgınının ilk dalgasında, Extrahandenvoordezorg.nl sitesi aracığıyla  yaklaşık 20 bin Hollandalı gönüllü olmak için başvurmuştu. İkinci dalganın yaşandığı son dönemde ise aynı desteğin görülemediği açıklanırken, Haziran ayında 8 bine kadar düşen gönüllü sayısının, bu sonbahar başında ise 2.500 civarına kadar indiği belirtildi.

Yetkililer, sağlık kuruluşları ve yaşlı bakımevlerinin direkt yardıma ihtiyaçları oldukları kadar; hem kendi çalışanlarının hem de kurumlarda kalan insanların moral desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederken,  imkanı olanların hiç değilse moral bakımından kendilerine destek vermelerini belirttiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU