Hollanda'da yapılan genel seçimlerde ilk belirlemelere göre Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD) 36 sandalye ile birinci parti oldu. 2017 seçimlerine göre sandalye sayısını 3 artıran Başbakan Mark Rutte'nin partisi, seçimin galibi oldu.

Demokratlar 66 (D66), 2017 seçimlerinde 19 sandalye çıkartırken, 2021 seçimlerinde sandalye sayısını 8 artırarak 27'ye çıkardı ve seçimi kazanan ikinci parti oldu. Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nde ilk defa bu kadar sandalye sayısına sahip oldu.

2017 genel seçimlerini ikinci sırada bitiren ve 20 milletvekili çıkartan Wilders'ın Özgürlük Partisi, seçimlerde 3 sandalye kaybederek 17 sandalye çıkarttı. Genel seçimlerde en çok oy alan üçüncü parti oldu.

Hollanda'da ilk defa girdiği 15 Mart 2017 genel seçimlerinde 3 milletvekili çıkartan Denk Partisi, resmi olmayan ilk sonuçlara göre 1 sandalye kaybederek 2 milletvekili çıkardı. 

Temsilciler Meclisi'nde ilk belirlemelere göre sandalye dağılımı:

VVD - Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi: 36 sandalye
D66 - Demokratlar 66: 27 sandalye
PVV - Özgürlük Partisi: 17 sandalye
CDA - Hristiyan Demokrat Parti: 14 sandalye
PvdA - İşçi Partisi: 9 sandalye
GroenLinks - Yeşil Sol: 8 sandalye
SP - Sosyalist Parti: 8 sandalye
FvD - Demokrasi Forumu: 8 sandalye
PvdD - Hayvan Hakları Partisi: 5 sandalye
CU - Hıristiyan Birliği Partisi: 4 sandalye
Volt: 3 sandalye
SGP - Siyasi Reform Partisi: 3 sandalye
JA21: 3 sandalye
Denk Partisi: 2 sandalye
BBB: 1 sandalye
BIJ1: 1 sandalye

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU