Hollanda'da PostNL ve DHL Nederland şirketleri, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada son zamanlarda dolandırıcılık olaylarında isimlerinin kullanıldığını açıkladılar. İsimlerinin kullanılarak fishing (oltalama) yöntemi ile dolandırıcılık yapıldığını belirten şirketler, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar.

Koronavirüs dolayısıyla uygulanan karantina sürecinde posta, paket ve internet siparişlerinin arttığı belirtilirken, şirketlere ait olmayan numaralar veya farklı mail adreslerinden gelen mail veya SMS'lerin kesinlikle dikkate alınmaması ve gönderilen linklere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Gönderilen linklerde Fishing (oltalama) yöntemiyle farklı sitelere yönlendirme yapıldığı ve ödeme talimatı istendiği belirtilirken, şirketler vatandaşların bu tür tuzaklara karşı daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu. 

Fishing (oltalama) yöntemi nedir?

Fishing yani oltalama denilen yöntemde, dolandırıcıların oluşturduğu sahte siteye yönlendirilme gerçekleşiyor. Daha sonra fatura ödeme, online alışveriş ödemesi vb gibi işlemler öne sürülerek mağdur kişinin kredi kartı bilgilerini girip işlem yapılmasını beklediği esnada, dolandırıcılar aynı anda farklı yerden sizin girdiğiniz kredi kart bilgileri ile çekim gerçeklestirerek dolandırıcılık yapıyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU