Pazartesi günü yapılan ikinci bir öngörüşme duruşmasında açıklama yapan Amsterdamlı 20 yaşındaki Hyron A., "Benimle iletişime geçildi. Para kazanmak istedim, ama buna hiç sahip olamadım" diyerek, marketlere patlayıcı yerleştirdiğini itiraf etti.

Bu güne kadar susma hakkını kullanan Hyron A.'nın Beverwijk ve Tilburg saldırılarını düzenlediğinden şüpheleniliyordu ancak, yaptığı itiraflar Aalsmeer saldırısını da yaptığını ortaya çıkarttı.

Mahkemede Hyron A.'nın avukatı, davasının saldırılarla ilgili devam eden diğer davalardan ayrılmasını istese de savcılık tüm davaların ortak ele alınması talebinde bulundu.

Yakın zamanda diğer iki zanlı için de duruşma yapıldı. Yapılan duruşmada Savcılık sanık Serginio S.'nin (27) Beverwijk ve Heeswijk-Dinther'deki saldırılarda koordinasyon rolü oynadığını, diğer şüpheli Sersinio D'nin ise Aalsmeer'deki saldırıdan sonra yüklü miktarda para aldığını iddia etti.

Dördüncü şüpheli Antonio N. (26) daha önce birkaç patlamada sürücü olduğunu itiraf etmiş, ancak patlamalar hakkında bilgisi olmadığını söylemişti.

Polonyalı süpermarketlere bombalı saldırı

Aralık 2020'den bu yana, ülke genelinde Polonyalı süpermarketlere saldırılar gerçekleştirildi. İlk olarak Aralık ayı içerisinde, kısa süreli aralıklarla dört saldırı yapıldı.

Polis özellikle "bu süpermarketleri hedef alan koordineli bir eylem" şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Öte yandan tüm olaylarda kutlanılan patlacıların aynı olması da dikkat çekiciydi.

Polonyalı süpermarketlerde yönelik saldırılar bu yıl da devam etti. Ocak, Mart, Haziran ve Ağustos aylarında ülkenin farklı bölgelerindeki süpermarketlere saldırılar oldu.

Saldırılarda dikkat çeken bir başka nokta ise A.'nın patlayıcı yerleştirdiğini söylediği süpermarketlerin hepsinin sahibinin  aynı kişi olması. Bugünkü duruşmaya katılmayan market zinciri sahibi, daha önce verdiği ifadesinde mağazalarının neden saldırılara hedef olduğunu bilmediğini belirtmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU