Hollanda'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaların kapsamını genişletmeye hazırlanan hükümet, sokağa çıkma yasağı için Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den acil tavsiye kararı beklediğini açıklamıştı. 

Hollanda Polis Teşkilatı, belirli saatlerde uygulanması muhtemel olan sokağa çıkma yasağına karşı hazırlık yaptığını açıkladı. Nieuwsuur'e konuşan Ulusal Polis Teşkilatı'ndan Willem Woeleners, sokağa çıkma yasağını uygulamak için sokakta çok daha fazla polis memuruna ihtiyaç olduğununu belirterek, "Artık gündüz çalışan polis memurları akşam çalışmak zorunda kalacak ve bazı işleri bir süreliğine durdurmamız gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Askıya alınacak polis görevlerinin bölgeye göre farklılık göstereceğini ifade eden Woeleners, "Polis memurları akşamları daha sık çalışmak zorunda kalacak ve bu nedenle gündüzleri daha az erişilebilir olacaklar." dedi. Yasak nedeniyle sokakta daha çok üniformalı polis olacağını belirten Woeleners, kadroların çeşitli polis departmanlarından şimdiden ayarlanmaya başladığı bilginin paylaştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU