Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kısa sürede yüzlerce kişinin tepkisini çeken videoda bir polis memurunun başka bir polis memurunun gözetiminde, yerde yatan bir kişiye doğru yürüdüğü ve o kişiye tekme savduğu görüldü. Bu tekme sonrasında her iki polisin aynı anda yerde yatan kişiye ellerindeki jopla vurduğu dikkat çekti.

Videoyla ilgili olarak Den Haag Emniyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın  Pazar günü öğleden sonra Den Haag Joubertplantsoen'deki bir tutuklama sırasında meydana geldiği duyuruldu.

50 kişilik bir grubun saldırısına uğradıklarını belirten polisler, kendilerine havaifişekle saldırıldığını, tekmelendiklerini ve dövdüklerini iddia etti.

Omroep West'e göre olay, korona politikasına karşı düzenlenen bir gösteri esnasında gerçekleşti. RTL Nieuws'a göre ise olay 4 Temmuz hareketi tarafından organize edilen bir gösteride oldu.

4 Temmuz hareketi Facebook sayfasında yaptığı açıklamadan,  gözaltına alınanların her ne kadar protestoculardan olup olmadığı net olmasa da "bu suçlulara karşı" bir ceza davası başlatıldığını yazdı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU