Hollanda'nın Eindhoven kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin Kur'an-ı Kerim'i yok etmek temalı gösterisine, Eindhoven Belediyesi Meclis Grup Başkanı Adem Topdağ'ın girişimleri sonucu izin çıkmadı. 

Sonhaber'e açıklamalarda bulunan Eindhoven Belediyesi DENK Partisi Meclis Grup Başkanı Adem Topdağ, PEGIDA'nın düzenlemek istediği gösterinin Müslümanlara yönelik ırkçı, terbiyesiz ve faşist bir eylem olduğunu söyledi. 

Eindhoven Belediyesi DENK Partisi Meclis Grup Başkanı Adem Topdağ

Belediye Başkanı John Jorritsma ile görüşen Başkan Topdağ,  PEGIDA'nın Kur'an-ı Kerim'i yakmak ve yırtmak istemelerinin Müslümanları inciteceğini ve böyle bir gösteriye izin vermenin ne Hollanda'ya ne Eindhoven'a yakışmayacağını belirtti. Yapılan istişareler sonucu gösteriye izin vermeyen Belediye Başkanı Jorritsma'ya teşekkürlerini iletti.

Başkan Adem Topdağ: " Yüce Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanlara yönelik yapılmak istenen gösteriyi ve bu zihniyeti DENK Partisi olarak asla kabul etmiyoruz. Artık bu ülkede özgürlük kavramları kullanılarak İslam'a ve Müslümanlara yönelik çirkin saldırıların bitmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsin ki, DENK Partisi meclislerde olduğu sürece nefret tohumlarının ekilmesine izin vermeyecektir. Ayrıca Einhoven'da yaşayan vatandaşlarımıza, STK'lara ve camilerimize  belediyeye göstermiş oldukları yapıcı ve ikna edici tepkiler için teşekkür ediyorum" dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU