Hollanda'da yayın yapan Algemeen Dagblad (AD) gazetesi, sosyal medya aracılığıyla sahte negatif koronavirüs test sonuçları aldığını açıklarken, sahte belge satan bazı hesapların da isimlerini paylaştı.

Gazete, WhatsApp ve Snapchat uygulamaları üzerinden 50 ila 60 Euro arasında değişen rakamlar karşılığında sahte negatif test sonucunu satın aldığını açıkladı. Sahte negatif test sonucunun, uluslararası uçuşlarda korona testi gösterilmesi gereken ülkelerde işe yaradığını belirten gazete, bazı alıcıların bu yolu kullanarak yurtdışı uçuşlarını rahatlıkla yaptıklarını ifade etti.

Dolandırıcıların sosyal medyada çok aktif bir şekilde satış yaptığını belirten AD gazetesi, Airplane Doctor, Digitale Dokter ve Covidtest1950 gibi sahte negatif test sonucu satan hesaplarında isimlerini paylaştı.

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, satılan sahte Covid-19 raporlarını skandal olarak nitelendirirken, ''Böyle bir durumun yaşanması ve salgının kullanılması gerçekten çok korkunç'' açıklamasını yaptı. Bakan Jonge, meslektaşı Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferd Grapperhaus ile birlikte konuyla aciliyetle ilgileneceklerini belirtti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU