Bu karar öğretmenler ile sağlık personellerini ve işverenlerini sevindirirken, karardan muaf tutulan bazı sektörlerde de hayal kırıklığına sebep oldu. 

Alınan kararda kreş sektöründe çalışanların olmaması hayal kırıklığı sebeb oldu. Çalışan anne ve babaların çocuklarına bakılmasının ekonomik ve sosyal değerini öne çıkaran sektör temsilcileri kendilerine öncelik tanınmamasını anlayamadıklarını ifade ettiler. 

Aynı şekilde, sadece ilk ve orta okul eğitim görevlilerine test önceliği tanınması, yüksek okullarda da hayal kırıklığına sebep olurken, sağlık bakanlığı; küçüklerin okullarına devam etmelerinin daha önemli olduğunu, çünkü evde kalmaları durumunda bakıcıya ya da kreşe ihtiyaç duyulacağını öne sürdü. 

Sağlık bakanı De Jonge, 2,5 milyon öğrencinin evde kalmasını engellemenin kendileri için öncelikle olduğunu herkesin anlamasını beklediklerini söyledi.

Sağlık bakanlığı Ekim ayında günlük test sayısının 50 bine çıkacağını herkesin normal bir yoğunlukta test yaptırabileceği bir noktaya ulaşılacağını ve bu yüzden şu anda yapabileceklerini bu kadar olduğunu açıkladı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU