Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)'nin açıklamış olduğu verilere göre, ülkede nüfusun yarısından fazlasının kendilerini inançsız olarak niteledikleri ve hiç bir inanca ait hissetmedikleri belirtildi. Hollanda'da 2012 yılında yüzde 46.2 olan inançsızlık oranının, 2019 yılında yüzde 54.1'e çıktığı açıklandı. 

Hollanda'da halkın yüzde 20.1'i Katoliklerden oluşurken, Protestanların oranı yüzde 14.8, Müslümanların oranı yüzde 5 ve diğer inanç gruplarının oranı ise yüzde 5.9 olduğu açıklandı. 

Hollanda'daki en yaygın mezheplerden olan Katoliklerin, 2019 yılında yüzde 14'ü düzenli olarak kiliseye giderken, en az kiliseye giden grup oldular. Protestanlar arasında kilise ziyareti oranı yüzde 50 olurken, Müslümanların yüzde 35'inin en az ayda bir camiyi ziyaret ettikleri ortaya çıktı. 

Tanrı'nın varlığı konusunda görüşler bölünürken, 15 yaş ve üzeri her 3 Hollandalıdan 1'i Tanrı'ya inanmadığını söyledi. Hollandalıların yüzde 25'i şüphesiz Tanrı'nın varlığına inanırken, yüzde 15'i Tanrı'nın olup olmadığını bilmediğini, yüzde 6'sı bazen Tanrı'ya inandığını ve bazen inanmadığını, yüzde 7'si ise Tanrı'ya inandığını ancak hala şüpheleri olduğunu belirttiler. Yüzde 14'ü insanlarla kişisel olarak ilgilenen bir Tanrı'ya inanmadıklarını, ancak daha yüksek bir güce inandıklarını söyledi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU