Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ocak ayının sonundan bu yana resmi olarak iki test noktasında kullanılan ve nefes yoluyla hızlı test yapan (coronablaastest) sistemi kullanılmaya başlanmış ve yaşanan bir dizi yanlış test sonuçları nedeniyle projenin şimdilik askıya alındığı açıklanmıştı.

Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD)'nin yapmış olduğu araştırmada, nefes yoluyla hızlı test yapan sistemin son derece güvenilir olduğu belirtilirken, sorunun personelden kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Personelin test sonuçlarını yanlış okuyarak bilgisayara hatalı işlemesinden dolayı bazı test sonuçlarında sorunlar çıktığını ifade eden GGD sözcüsü, "Şu anda çalışanlarımızın bu noktada eğitimlerini nasıl iyileştireceğimiz konusunda bir plan yapıyoruz. Testin kendisi çok güvenilir, bu yüzden yakında kullanmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Daha önce yapılan araştırmalarda; burun derinliklerine pamuklu çubuk kullanılarak yapılan PCR testi yerine, daha hızlı sonuç veren korona nefes testinin (coronablaastest) pratikte birçok testten geçerek güvenilir olduğu açıklanmıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU