Sağlık Bakanı De Jonge korona salgını nedeniyle ilgili bakanlarla bir araya geldi. Yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan bakan, maske zorunluluğunun bir hafta içerisinde kalkma olasılığının bulunduğunu söyledi.

Kabinenin tüm önlemleri yeniden gözden geçirdiğini ve hangi kuralların hızla kaldırılabileceğinin incelediğini de sözlerine ekleyen De Jonge, Cuma günü yapılacak basın toplantısında değişikliklerin duyurulacağını belirtti.

De Jonge açıklamasında "Gerçekten çok iyi gidiyor. Aşılama çok hızlı ve hasta sayılarının çok düştüğünü görüyoruz. Bu da bir sonraki adımı Cuma günü atıp, bir hafta sonra da yürürlüğe sokabileceğimiz anlamına geliyor." şeklinde konuştu. Tedbirlerin bir kısmının kalacağını vurgulayan Bakan De Jonge, sonbahar döneminde olası 'Epidemiyolojik risk' analizlerinin yapılacağını belirtti.

NOS haber servisinin kabineye yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde ise  önümüzdeki haftadan itibaren maske zorunluluğunun kalkacağı ve bir buçuk metrelik mesafeyi korumak şartıyla, evde çalışma tavsiyesinin de sona erdirileceği duyuruldu. Öte yandan toplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU