NOS haber servisinin hükümete yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, pandemi yasaklarının dördüncü aşamasının belirlenen tarihten daha önce esnetileceği duyuruldu.

NOS kaynaklarına göre; dördüncü evre esnekleştirme tarihi 30 Haziran'dan 26 Haziran'a çekilecek, hane içinde ağırlanan misafir sayısı sekize ve  restoranların müşteri kapasitesi de en fazla 100 kişiye çıkartılacak.

Ayrıca; spor müsabakalarına izin verilecek, horeka gece yarısına kadar açık olacak ve müze, tiyatro ve sinemalara daha fazla sanatsever kabul edilebilecek. Gece klüpleri ve diskolar da müşterilerine  kapıda yapılacak kontroller dahilinde hizmet vermeye başlayabilecek.

Başbakan Rutte ve Bakan De Jonge'nın bu hafta cuma günü yapacakları ortak basın toplantısıyla tarih değişikliği ve esnetmenin içeriğinden bahsedeceği belirtilen haberde, maske konusunun henüz bir netlik kazanmadığı, ancak 1,5m. mesafe ve sağlık problemleri olanların dışarıya çıkmaması gibi temel  kuralların devam ettirileceği belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU