Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ilk can kaybı, 6 Mart 2020 tarihinde Rotterdam Ikazia Hastanesinde karantina altındaki 86 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti. Geçen yaklaşık 1 yıllık zaman zarfında Kovid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 15 bin 138'e yükseldi.

Hollanda'da ilk koronavirüs vakası ise 27 Şubat 2020 tarihinde, Tilburg kentinde İtalya'nın Lombardije bölgesini yeni ziyaretten dönen bir kişide tespit edilmişti. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM)'in açıklamış olduğu son verilere göre, ülke genelinde toplam vaka sayısı 1 milyon 47 bin 400'e yükseldi.

RIVM, son 24 saatte 4 bin 761 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini belirtirken, hayatını kaybedenlerin sayısını ise 50 olarak açıkladı. Hollanda'da hastanelerde tedavi gören korona hastasının toplamda  bin 943 kişi olduğu belirtilirken, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören toplam hasta sayısının 510 kişi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU