Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 8 bin 764 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 253 bin 134’e ulaştığı bildirildi.

Bugün 84 kişinin daha hastanede tedavi altına alındığı Toplamda 1943 kişinin hastanede tedavi edildiği, 450 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Hollanda’da bugün 59 kişinin daha korona nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçtiği bildirildi. Toplam ölü sayısının ise 6 bin 873’e yükseldiği aktarıldı.

Amsterdam 751 yeni vaka ile ilk sırayı korurken, onu 473 ile Rotterdam ve 293 ile Den Haag takip etti.

Hollanda'da koronovirüs vakasının açıklanandan daha yüksek olduğu belirten RIVM, sadece test edilmiş sayıları belirttiği, fakat herkesin test edilmediği ifade edildi.

GGD'nin RIVM'e sayıları bildirmekle gecikmesi sebebiyle günlük vaka sayılarının tam olarak sahadaki gerçeği yansıtmadığı uyarısı ile verileri aktarmaya devam ediyoruz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU