Galatasaray'ın eski oyuncusu Frank de Boer'un teknik direktörlük görevine getirilmesinden bu yana istediği başarıları elde edemeyen Hollanda, Amsterdam Johan Cruijff Arena Stadı'nda Letonya ile karşılaştı.

Hollanda medyası, uzun bir aradan sonra ilk kez seyirci alınan Amsterdam'daki maça ilişkin gelişmeleri Norveç - Türkiye maçı ile birlikte aktardı.

Seyircili maç deneyi

Karşılaşma öncesi 48 saat içinde Covid - 19 testi yaptıran seyirciler, negatif test sonucu göstermeleri koşuluyla stada alındı. Farklı gruplara ayrılan Hollandalı taraftarlar, maskeli, maskesiz, yan yana ve 1,5 metrelik sosyal mesafe gibi farklı biçimlerde maçı izledi.

Bazı taraftar gruplarının tribünde içecek almasına, bazılarının da bir şeyler yemesine izin verildi.

Araştırmanın sonuçları gelecek hafta hükümet ve Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB) tarafından değerlendirilecek.

5 bin seyirci ile yapılan testin başarılı olması durumunda, Haziran ayındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Cruijff Arena Stadı'nın yüzde 75'ine seyirci alınması gündeme gelecek.

Hollandalı oyuncular, Fransız kadın hakem Stephanie Frappart'ın yönettiği maç öncesi sahaya, Katar'daki göçmen işçilerin içinde bulunduğu zor duruma dikkati çekmek için, "Futbol değişimi destekler" (Football supports change) yazılı tişörtlerle çıktılar.

KNVB'ye göre, boykot yerine, soruna dünya çapında dikkati çekmek, Katar'da göçmen işçilerin durumunu değiştirebilir.

Yaklaşık 1 yıl aradan sonra ilk kez tribündeki taraftarlarının karşısına çıkan Hollanda Milli Takımı, dağınık görüntüsüne rağmen Steven Berghuis ve Luuk de Jong'un ayağından kazandığı gollerle Letonya karşısından 2 - 0 galip ayrıldı.

Kuralar sonrası G grubunun favorilerinden biri olarak gösterilen Hollanda, bu galibiyetle gruptaki ilk puanını elde etti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın