Hollanda'da 15-17 Mart tarihlerinde yapılan genel seçimlerin ardından koalisyon hükümeti ihtimallerini araştırmakla görevlendirilen Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD)'den Annemarie Jorritsma ve  Demokratlar 66 Partisi (D66)'dan Kajsa Ollongren görevi bıraktıklarını açıkladılar.

Geçiçi hükümetin aynı zamanda İçişleri Bakanı da olan Kajsa Ollongren'ın Temsilciler Meclisi çıkışında elinde bulunan notlar, foto muhabirleri tarafından görüntülendi. Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, görüntülenen notlarda Hristiyan Demokrat Parti (CDA)'dan Pieter Omtzigt için "başka görev" verilmesi gerektiği ibaresi yer aldı. Ayrıca görüntülenen notlarda, "Sol partiler birbirine gerçek anlamda destek vermiyor" notu yer aldı.

Kasja Ollongren notlarla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Notlar, bu sabah görüşülecek olan ve keşif aşamasının bir sonraki turu için geçici girdi olarak planlanan hazırlama notlarıydı." dedi. Notların halihazırda yapılan tartışmaların doğrudan bir yansıması olmadığını belirten Ollongren, partiler adına müzakereleri yürütecek hiç kimseyle daha görüşülmediğini ifade etti.

Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Fas kökenli Khadija Arib tarafından koalisyon hükümeti ihtimallerini araştırmakla görevlendirilen iki isim, işlerini artık önyargısız yapamayacakları gerekçesiyle görevi bıraktıklarını Başkan Arib'e ilettiler.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU