Hollanda Meteoroloji Enstitüsü KNMI, en az bu gece saat üçe kadar devam edeceği tahmin edilen aşırı yağış nedeniyle, Limburg bölgesi için kırmızı alarm verdi. Onlarca asker ve yardım birlikleri bölgeye sevk edildi.

Akşam ve gece saatlerinde daha fazla yağış beklendiğini belirten KNMI, halihazırda bazı bölgelere çok fazla yağmur yağdığı için (yerel olarak 100 mm'den fazla), sel riskinin arttığına dikkat çekti.

Yetkililerce yapılan açıklamalarda; Hoensbroek sakinlerinden, sel riskine karşı evlerinde güvenli bir yer bulmaları, elektriği ve gazı kapatmaları istendi. Heerlen yakınlarındaki Landgraaf belediyesi ise bölge sakinlerini çok geç olmadan eşyalarını emniyete almaları tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan Heerlen ve Maastricht'i birbirine bağlayan A79 karayolu, Hulsberg ve Heerlen arası yoğun yağış nedeniyle kapandı. Sürücüler, A2 ve A76 üzerinden Kruisdonk kavşağına yönlendiriliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU