Sevgili okurlar,

Bu yazımda sizlere letselschade (kişişel yaralanma) ve kaza tazminatı (letselschadevergoeding) hakkında kısaca bilgi vereceğim. 

Letselschade, bir kişinin herhangi bir kazaya karışması sonucunda, fiziksel veya ruhsal olarak uğradığı bedeni, maddi ve manevi kayıp ve hasarların bütününe denir. Bu bir trafik kazası, bir iş ya da işyeri kazası veya şiddet ve tehdit içeren bir olay olabilir. 

Kazazede ya da mağdur olan kişinin veya ölümle sonuçlanan kazalarda ise ölen kişinin yakınlarının ve mirasçılarının, kazaya sebebiyet veren karşı tarafın sigortasından talep ettiği maddi ve manevi tazminata 'kaza tazminatı' yani 'letselschadevergoeding' denir. 

Yaralanma ve ölümle sonuçlanan kazalar

Yaralanma ile sonuçlanan kazalarda mağdur kaza nedeniyle muhatap olacağı sağlık masrafları, bakım hizmeti, kaza anında zarar gören kişisel ve özel eşyalar, çalışma hayatı boyunca uğrayacağı işgücü kaybı, gelir kaybı vb. gibi tüm masraflar nedeniyle maddi tazminat; uğradığı üzüntü, keder ve acı nedeniyle de (smartengeld) manevi tazminat talep etme hakkı vardır.

Ölümle sonuçlanan kazalarda ise vefat eden kişinin ölüme kadar devam eden hastane ve tedavi giderleri, cenaze giderleri, yukarıda beyan ettiğim diğer masraflar vb. gibi masraflarla beraber, vefat eden kişinin maddi ve manevi desteğinden mahrum kalan kişiler olan eş, çocuk, anne, baba veya bakmakla yükümlü olduğu kimselerin maddi ve manevi tazminat talep etme hakları vardır. 

Trias Legal

Hollanda genelinde  trafik kazası, iş ve işyeri kazası ve şiddet/tehdit içeren olaylar sonucunda kazazede ya da mağdur olmuşsanız, bizler Trias Legal ailesi olarak devreye giriyoruz ve hukuksal haklarınızı 'ÜCRETSİZ' olarak garanti altına alıyoruz. 

Vermiş olduğumuz sınırsız hukuksal yardım, tavsiye ve hizmetlerimiz sonucunda hiçbir şekilde sizlerden ücret talep etmiyoruz. Sorumlu sigorta şirketlerinden, hizmetimizin bedelini talep ediyor ve alıyoruz. 

Kazazede ya da mağdurların menfaatini gözeterek, kaza tazminatınızın en üst miktarlardan hesaplanarak, şahsi banka hesabınıza yatırılmasını sağlıyoruz. Sizler sağlığınızı düşünürken, Trias Legal olarak hukuksal haklarınızı garanti alalım ve menfaatinizi gözetelim.

Yakup Terzi
Kaza Hukuku Uzmanı
CEO - Trias Legal

Trias Legal - Letselschade
Rotterdam Airportplein 22, 
3045 AP Rotterdam
Telefoon: 010 - 799 7040
Mobiel: 06 - 14 200 440
www.triaslegal.nl