Hollanda'nın Maastricht kentinde geçtiğimiz günlerde Polis tarafından kayıp olarak aranan ve sağlık durumundan endişe edilen  Tuana bebeğin, Belçika'da olduğu ortaya çıktı. 

22 Ekim tarihinden bu yana Polis tarafından kayıp olarak aranan Tuana bebeğin annesi, daha önce vermiş olduğu ifade de bebeğinin, erkek arkadaşının ailesinin yanında Türkiye'de olduğunu ve çok iyi bakıldığını söylemişti. Belçika'da ortaya çıkan Tuana bebek, mahkeme kararıyla gençlik bakım bürosu (Bureau Jeugdzorg) yetkililerine teslim edildi. 

Tuana'nın annesi, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada iyi bir anne olduğunu ispatlamaya çalıştığını anlatmış ve Hollanda'da bazı kurumlarla sorun yaşadığını dile getirmişti. 

Annesinden alınmasına dair mahkeme kararı olduğunu belirten Polis, bebeğin kaybolmasıyla ilgili yaptığı araştırmada, olayla ilgili anne ve bazı yakınlarının ilgisi olduğunu açıklamıştı. Hakkında annesinden alınmasına dair mahkeme kararı bulunan bir çocuğu alıkoymak, Hollanda kanunlarında annesi olsa dahi suç sayılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU