Hollanda geçici hükümet, yapılan araştırmalar doğrultusunda, riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen kişilerin var olan karantina kurallarına uymadıkları gerekçesiyle 15 Mayıs'tan itibaren "mecburi karantina" uygulamasını başlatmak istiyor. 

Hollanda'da geçici hükümet, bugün Temsilciler Meclsisi'ne sunduğu iki yasa tasarısını bir an önce kanunlaştırıp, korona yasaları çerçevesinde hayata geçirmek istiyor. 

Hükümetin sunduğu yasa tasarısında, seyahat için mecburi karantina yükümlülüğü ve belirli faaliyetlere katılmak için korona test sertifikası ibrazı yükümlülüğü olduğu açıklandı. Temsilciler Meclisi ve ardından Senato (Eerste Kamer)'ın onayını aldıktan sonra yasalaşacak. 

Yolcular ikametgahını beyan eden "Karantina formu" dolduracak 

Hollanda'da uygulanması planlanan karantinanın  riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen herkes için geçerli olacağı belirtildi. 

Hollanda'ya riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen herkes, 10 gün karantina süresini geçireceği ikametgahını beyan eden bir "karantina formu" dolduracak ve karantina bitinceye kadar bu formu yanında bulunduracak. 

Karantina 10 gün sürecek ve cezası 435 Euro olacak

Hollanda'da 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olması planlanan mecburi karantinanın 10 gün süreceği belirtilirken, 5'inci günde yapılacak bir koronavirüs  testinin  negatif çıkması durumunda karantinanın biteceği belirtildi. Karantinası erken biten kişiler, negatif PCR test sonucunu ve karantina formunu yanlarında bulunduracaklar. 

Karantina kurallarını ihlal edenler ve karantina formunda belirttikleri adreste karantina süresince test yaptırmadan dışarı çıktığı tespit edilenler, yeni yasa tasarısı çerçevesinde 435 Euro para cezasına çarptırılacaklar.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin, karantinada olması gereken kişilerin ikametgahlarına rastgele kontroller yapacağını ve kişilerin bildirdikleri adreste olup olmadığını kontrol edebilecekleri belirtildi. 

"Test sertifikası" uygulamasının kişilere maliyeti 7.5 Euro olacak

Hollanda'da geçici hükümet, korona önlemlerini gevşetmek için etkinlikler, spor yarışmaları, konser salonları, müzeler ve tiyatrolara girebilmek için "test sertifikası" ibraz etme şartı ile faaliyetlere katılmanın önünü açıyor. 

Geçici hükümet, "test sertifkası" uygulamasının kişilere maliyetinin 7.5 Euro ile sınırlandırılmasını isterken, bu uygulama için kaynak ayıracağını söyledi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU