Hollanda'nın en muhafazakar kentlerinden biri olan Urk'te Cumartesi akşamı başlayan ve Covid-19 test merkezinin ateşe verildiği sokağa çıkma yasağı protestoları, Pazar günü diğer kentlere de yayılmış ve göstericiler ile polis arasında çatışma çıkmıştı.

Pazar günü Eindhoven şehir merkezinde polisin sert müdahalesine maruz kalan göstericiler, tren istasyonu civarındaki dükkanları yağmaladılar, camlarını kırdılar ve bazı araba ve bisikletleri ateşe verdiler. Pazar akşam saatlerinde ise Den Haag, Tilburg, Enschede ve Venlo gibi şehirlerde çeşitli protesto gösterileri başlamıştı.

Bugün ise Hollanda'nın bir çok şehrinde Cumartesi günü başlayan sokağa çıkma yasağına yönelik protestoların devam etmesi için gün boyu sosyal medyadan protesto çağrıları yapılmıştı.

Akşam saatlerinde ise Rotterdam, Helmond, Den Bosch ve Zwolle gibi şehirlerin yanı sıra ülkenin bazı kasabalarında da çeşitli protesto gösterileri başladı.

Koronavirüs karşı sokağa çıkma yasağını protesto eden eylemciler yasağın üçüncü gününde Rotterdam sokaklarında terör estiriyor. 
Dükkan camlarını kırarak yağma yapmaya başlayan eylemciler Rotterdam’ın güneyini ( Rotterdam Zuid) savaş alanına çevirdiler. 

Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve bir çok Türk esnafında bulunduğu Bijerlaanselaan caddesinde güvenlik güçleri olaylara müdahale ederken, Rotterdam Belediye Başkanı Abutalep acil durum ilan etti.

Ülkenin diğer bölgelerinde de Belediye başkanları acil durum ilan etti.

Nerdeyse ülkenin heryerinden gösteri haberleri gelirken polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı ve göstericiler ile polisler arasında çatışma yaşandı.

Polisten kaçan göstericiler, civardaki bisikletleri ve otomobilleri ateşe verdi, dükkanları yağmaladılar.

Ülke genelinde 70'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU