Geçtiğimiz hafta açıklanan ve 25 eylülde yürürlüğe girecek olan Korona Giriş Belgesi uygulamasında değişikliğe gidildi. Buna göre bir kafenin terasında oturuyorsanız giriş belgesine ihtiyacınız yok, ancak içeri girmek istiyorsanız belgenizi göstermek zorundasınız.

Sağlık Bakanı De Jonge bugün yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta başlayacak olan yeni korona tedbirlerinde değişiklik yapıldığını açıkladı. Bakan, meclisin koronavirüsün dış mekanlarda çok daha az yayıldığına karar verdiğini aktardı. Buna göre terasta oturuyorsanız korona giriş belgenizi göstermenize gerek yok. Ancak herhangi bir nedenden içeri girmek istiyorsanız belgenizi göstermeniz gerekmekte.

De Jonge, bazı durumlarda bu uygulamanın zorluklar yaşanmasına neden olabileceğini bildiğini ancak, meclisin kararının geçerli olduğunu da aktardı.

Zorunlu korona giriş belgesi önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren kafe, restoran ve bar gibi catering sektörü, etkinlikler, festivaller, konserler ve profesyonel spor yarışmaları için yürürlüğe girecek. Sinema ve tiyatro gibi sanat ve kültür kurumlarını ziyaret ederken de bu belge kullanılacak. Paket servis sunan restoranlarda bu belgeye gerek olmayacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU