Hollanda'da koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalar başkent Amsterdam ve Einhoven'da bir araya gelen yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Eindhoven'da gösteriler hala devam ederken, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı bilgisi verildi. 

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Museumplein meydanında ve Eindhoven şehir merkezinde (18 Septemberplein) bir araya gelen yüzlerce kişi hükümetin koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uyguladığı kısıtlamaları protesto etti. Amsterdam ve Einhoven kentlerinde izinsiz olarak düzenlenen gösteriler, polis tarafından dağıtılmak istenince göstericiler ve polis arasında zaman zaman arbede çıktı. 

Einhoven şehir merkezinde tüm uyarılara rağmen protestoya devam eden göstericilere polis sert müdahalede bulunurken, göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Giderek kalabalıklaşan grubu dağıtamayan Einhoven polisine, çevik kuvvet ekipleri, atlı polisler ve TOMA'lar eşlik ediyor. İzinsiz olarak düzenlenen protestolar sırasında göstericilerin çoğunun maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Einhoven'da daha önce İslam karşıtı hareket PEGIDA ve Hollanda direnişte (Nederland in verzet) eylem grubu gösteri yapmak istemiş ve belediye gösteri yapılmasına izin vermemişti. Buna rağmen Einhoven'a gelen yüzlerce kişi, polisin dağılın uyarılarına uymayınca güvenlik güçlerine destek veren çevik kuvvet ekipleri ve atlı polisler göstericilere müdahalede bulundu. Tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışan güvenlik güçlerinin 30 protestocuyu gözaltına aldığı bilgisi verildi. Protestocular ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar saat 16:30 itibariyle halen devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU